Не се срещай с момиче, което пътува

Тя е с рошава коса, оцветена от слънцето. Кожата й отдавна не е светла, както е била преди. Дори не е леко мургава. Тя е изгорена на множество линии, има рани и ухапвания тук-там. Но за всеки недостатък на кожата си тя има интересна история, която може да разкаже.

Не се срещай с момиче, което пътува. На нея трудно се угажда. Обичайната среща с вечеря и кино в мола ще й изпият живота. Душата й копнее за нови изживявания и приключения. Тя няма да се впечатли от новата ти кола и скъпия ти часовник. По-скоро ще се изкачи на някоя скала или ще скочи от самолет преди да чуе как се хвалиш.

Не се срещай с момиче, което пътува, защото ще те тормози всеки път, когато има разпродажби на самолетни билети. Няма да ходи на партита в големи клубове и няма да плати 100$ за Avicii, защото знае, че един уикенд ходене по клубовете е равен на една седмица на далеч по-вълнуващо място.

Доста е вероятно тя да не може да се задържи на постоянна работа или вероятно си мечтае как да напусне. Не иска да се скъсва от работа за нечия чужда мечта, тя има свои и работи по тях. Тя е freelancer. Прави пари от дизайн, писане, фотография или нещо, което изисква креативност и въображение. Не й губи времето като се оплакваш от скучната си работа.

Не се срещай с момиче, което пътува. Може би е напуснала университета и е сменила тотално кариерата си. Сега е инструктор по плуване или учител по йога. Не знае кога ще получи следващата заплата. Но за сметка на това не работи като робот по цял ден, а излиза навън и взима това, което животът й предлага и те предизвиква да направиш същото.

Не се срещай с момиче, което пътува, защото тя е избрала живот на несигурност. Тя няма план или постоянен адрес. Тя се пуска по течението и следва сърцето си. Тя танцува под ритъма на собствения си тъпан. Тя не носи часовник – дните й се ръководят от слънцето и луната. Когато вълните шептят, всичко спира и тя забравя всичко останало за момент. Въпреки това се е научила, че най-важното нещо в живота не е да сърфираш.

Не се срещай с момиче, което пътува, защото тя има навика да си изказва мнението. Никога няма да се опита да впечатли родителите и приятелите ти. Тя знае какво е уважение, но и не се страхува да се впусне в дебат относно, например, глобалните проблеми и социалната отговорност.

Тя никога няма да има нужда от теб. Тя знае как да си разпъне палатката и как да си завие сама гайките и без твоята помощ. Тя готви добре и няма нужда да й плащаш храната. Тя е прекалено независима и не й пука дали ще пътуваш с нея, или не. Ще забрави дори да ти се обади, когато стигне.

Тя е заета да живее в сегашното. Тя говори с непознати. Ще се запознае с много интересни и себеподобни хора от целия свят, които споделят нейните страсти и мечти. С теб ще й бъде скучно.

Така че никога не се срещай с момиче, което пътува, освен ако не успееш да й наваксваш. А ако се влюбиш в нея, без да искаш, не си и помисляй да я задържиш- пусни я.