Английски

Едно от предимствата на английския език е, че с него, в каквато и степен да го знаеш, навсякъде се оправяш! Няма друг език, който всеки да говори както си може и въпреки това всички да се разбират! Холивуд си е свършил работата и едва ли има някой на тази планета без любима  реплика от филм…Това е езикът на Байрон и Шели, на завоеватели и колонизатори.

Дали за да покорите някой професионален връх или за да черпите информация с пълни шепи, този език е ключът! Кой знае кога английския ще го сполети съдбата на френския, който години наред е господствал в света на бизнеса и дипломацията! Засега обаче този монополист упорито държи позиция, така че ако имате амбиция, хващайте здраво граматиката!

За повече информация ни пишете или ни звъннете на 0889 575 535

Close

Френски

Да учиш френски може да е най-черната работа на света! Като ученичка гледах дъската с тих ужас и твърдата увереност, че няма да мога и една диктовка да напиша, без да сгреша. Какво ти, направо го мразех този език! Той е взискателен и дори суров, но се оказа, че веднъж стъпиш ли му на врата, oh la la!, както казват французите, чакат те моменти на невероятна наслада! Дори и полицейски сериал на него звучи изискано, звучи красиво и стилно!

Френският език е благодарен – ако му дадеш дължимото време и внимание, той ще те направи звезда, ще те накара да блестиш със стил и класа…Това е бил и в много отношения си остава езикът на дипломацията. Също така е езикът на любовта. Така че – любов или дипломация, френската реч е мощен съюзник във войнатa!

Aux armes*!

За информация за предстоящи курсове по френски език, 

ни пишете или ни се обадете!

Close

Испански

Днес повече от 500 милиона души в света имат удоволствието да комуникират ежедневно на испански език, което прави благозвучният романски език най-говореният на планетата… след китайския! До 30 години испаноговорящите в САЩ ще са задминали англоговорящите, прогнозират учените и чертаят светло и безоблачно бъдеще за “castellano”, както го наричат на родния му Иберийски полуостров.

Практичните ползи от владеенето на един толкова разпространен език са очевидни, но защо не ги оставим настрана? Испанският е толкова красив и благозвучен, че е награда сам по себе си. Освен това се усвоява със (сравнителна)  лекота, а предлага толкова много в замяна: някои от най-вълнуващите и интересни дестинации на планетата, динамичните и цветни “латино” култури, плюс част от най-добрата музика, кухня литература и изкуство, които човечеството е създало!

Ако се придържате към формулата:  “минимум усилие – максимум полза и удоволствие, в Studio Nuovo имаме курс по испански точно за Вас!

Close

Португалски

Какво свързва райските острови на Кабо Верде, кайпиринята,  улиците на нощен Лисабон, меланхоличното фадо и карнавала в Рио? 

Няма нищо чудно в това, че най-чувствените и мелодични песни са написани  на португалски  – от него струят ритъм и музика! Ако планирате почивка в Португалия или обмисляте бизнес в Бразилия, която днес е една от най-бързо растящите икономики; Ако искате да научите капоейра или танцувате самба, то вие вече сте попаднали под магията на португалския език и е излишно да се съпротивлявате – елате да го  научите с нас! В нашите курсове по португалски ще овладеете всички тънкости на произношението и граматиката, а за да ги усвоите по-лесно, преподавателят ще ви предложи чашка бразилско кафе, подсладено с интересни факти и случки от тази  колоритна част от света.

                              За предстоящи  курсове, моля  пишете или ни се обадете!

Close

Японски

  С две азбуки – една за родни думи и една за чуждици – и минимум две хиляди йероглифи за ежедневна употреба, японският език не е за малодушните.  Това са само някои от съставките, които го нареждат сред най-вълнуващите и интересни езици на планетата.

Започнеш ли да изучаваш японски, неизбежно се превръщаш в изследовател и пътешественик. Не може иначе – японският език е толкова обвързан със специфичната островна култура, че много от изразите са без аналог в познатите ни индоевропейски езици. Кратка думичка като komorebi - „начинът, по който светлината се процежда през зелените листа“,   сигурно ще зарадва езиковеда, но може да влуди преводача! От нея облъхва мистериозната естетика и магията на Япония – древна и модерна, изтънчена и комерсиална, екзотична и урбанизирана, и винаги интригуваща!

За повече информация за обучението по японски език в  Студио Нуово, моля пишете или ни звъннете на 0889 575 535

Close